Du bruger i øjeblikket den tilgængelige version på en desktopenhed. Sluk for tilgængelighedstilstand.

Pas, visum og id


Spar tid og besvær ved at undersøge de gældende id- og indrejsekrav på din destination, inden du rejser. For hvem ønsker at bruge sin ferie på at sidde fast i lufthavnen?

Forbered dig til din rejse

Sørg for at have styr på alle nødvendige rejsedokumenter inden din afrejsedag.

  • Du skal kunne fremvise en gyldig form for foto-id, når du rejser med os. Navnet på din billet skal være identisk med din identifikationsform. Billetter og flyreservationer hos os er personlige for alle passagerer og kan ikke overdrages.
  • Du skal sikre dig, at du har alle de nødvendige rejsedokumenter, herunder pas og visum, til din rejse. Vi forbeholder os retten til at nægte dig adgang til flyet, hvis du ikke kan fremvise en gyldig form for id og de nødvendige rejsedokumenter. Vores billetter og flyreservationer er personlige for indehaveren og kan ikke overdrages fra en passager til en anden.
  • Du er ansvarlig for at overholde alle love, regler og andre foranstaltninger fra offentlige myndigheder relateret til rejser i de lande, du rejser fra, til eller igennem. Vi påtager os ikke noget ansvar for evt. konsekvenser af, at du ikke har de nødvendige dokumenter eller ikke overholder sådanne love, regler, krav eller ordrer.

Kend kravene på din destination

Kravene til din indrejse kan ændre sig afhængigt af din destination og nationalitet.

Schengen-landene

  • Vi anbefaler kraftigt, at du medbringer et gyldigt pas eller nationalt id-kort (hvis du har et), når du rejser ind eller ud af et Schengen-land, da du skal kunne dokumentere dit statsborgerskab, hvis det kræves. Selvom immigrationskontrollen ikke længere gælder mellem Schengen-landene, kan grænserne blive genoprettet når som helst.
  • Et nationalt id-kort bliver kun udstedt i visse lande, og det viser kortholderens nationalitet. Et gyldigt pas er den eneste internationalt godkendte dokumentation af statsborgerskab for norske og danske statsborgere.
  • Statsborgere fra visse lande kan være underlagt særlige indrejse-/visumkrav. Kontakt de nationale myndigheder (f.eks. ambassade/konsulat) for at få at vide, hvilken dokumentation der kræves.
  • Sådanne krav kan også gælde for rejser mellem de nordiske lande. Svalbard er ikke medlem af Schengen, og derfor gælder id-krav for lande uden for Schengen-landene.

Området uden for Schengen-landene

  • Du skal fremvise et gyldigt pas som dokumentation for din identitet. Børn skal have deres eget pas.
  • Vær opmærksom på, at visse destinationer har særlige visumbetingelser og regler for, hvor længe dit pas stadig er gyldigt. Nogle lande accepterer også et gyldigt nationalt id-kort (udstedes kun i nogle lande og viser kortholders nationalitet) som erstatning for et pas.
  • Kontakt de relevante myndigheder (f.eks. ambassade/konsulat) for yderligere oplysninger.

Id til børn under 18 år

I visse lande kræves der ekstra dokumentation og stilles særlige krav til børn under 18 år, når de rejser ind eller ud af det pågældende land eller inden for landets grænser. Du skal kontakte det pågældende land via landets ambassades hjemmeside eller kontakte de nationale myndigheder for at få mere information, før du foretager bookingen og begynder rejsen, da disse krav kan variere fra land til land og blive ændret med jævne mellemrum.

Udvidede passageroplysninger (APIS)

Adskillige landes myndigheder kræver, at alle flyselskaber indhenter udvidede passageroplysninger fra alle passagerer inden afrejsen.

Du kan registrere udvidede passageroplysninger via Mine rejser

Du vil blive bedt om at angive alle eller nogle af følgende oplysninger:

  • Fulde navn (fornavn, mellemnavn og efternavn) nøjagtigt som det står i dit pas
  • Fødselsdato
  • Køn
  • Pasnummer og udstedende land
  • Passets udløbsdato
  • Nationalitet

Hvis du kommer fra et EØS-land eller Schweiz og rejser til Storbritannien, kan du bruge et nationalt id-kort i stedet for pas.

Hvis du rejser på et fly til eller fra USA, skal du også fremvise:

  • din adresse i USA den første nat (bortset fra amerikanske statsborgere eller fastboende i USA)
  • dit redress-nummer (hvis du har et). Redress-nummeret er et referencenummer, som US Department of Homeland Security (DHS) udsteder til rejsende, der tidligere har oplevet problemer med at opnå indrejsetilladelse i USA.

Det kan også være nødvendigt med et visum, hvis du rejser til USA. Se oplysninger vedrørende ESTA og visumfritagelsesprogrammet herunder.

Beskyttelse af personlige oplysninger

Transportation Security Administration (TSA) kræver, at du angiver dit fulde navn, din fødselsdato og dit køn i forbindelse med overvågningslistekontrol, autoriseret af 49 U.S.C. afsnit 114, Intelligence Reform and Terrorism Prevention Act of 2004 og 49 C.F.R, del 1540 og 1560. Du kan også angive dit redress-nummer, hvis du har et. Hvis du ikke angiver dit fulde navn, din fødselsdato og dit køn, kan det medføre, at du nægtes transport eller adgang til boardingområdet.

TSA kan dele de oplysninger, du angiver, med retshåndhævelsesinstanser eller efterretningstjenester eller andre i overensstemmelse med den offentliggjorte meddelelse om registerordning. Hvis du vil have flere oplysninger om TSA's politik om beskyttelse af personlige oplysninger eller læse meddelelsen om registerordning og vurderingen af effekten på beskyttelsen af personlige oplysninger, kan du besøge TSA's hjemmeside www.tsa.gov.

Rejser til USA (ESTA)

Visumfritagelsesprogrammet (VWP) giver statsborgere i lande, der er medlem af VWP, adgang til at rejse til USA uden at søge om et specielt visum. Når du rejser til USA, kræver DHS imidlertid, at alle passagerer, der rejser under VWP, ansøger om elektronisk rejsegodkendelse (ESTA).

ESTA-ansøgninger skal sendes online og godkendes inden afrejse. De fleste ansøgninger godkendes straks, men de amerikanske myndigheder anbefaler, at passagererne sender deres ansøgning mindst 72 timer inden afrejse.

Se opdaterede oplysninger om visumfritagelsesprogrammet og paskravene for statsborgere i de omfattede lande på Department of Homeland Security.

VWP-krav:

  • Du skal være indehaver af et e-pas, også kaldet et biometrisk pas (gældende fra 1. april 2016)
  • Rejsen skal være en forretnings-, ferie- eller transitrejse
  • Opholdet i USA skal være kortere end 90 dage
  • Man skal have en bekræftet returbillet eller billet til videre rejse
  • Erhvervelse af en ESTA (det anbefales at sende ansøgning 72 timer inden afrejse)

Hvis du ikke er statsborger i et land, der er medlem af VWP, eller ikke overholder kravene til VWP, skal du kontakte den amerikanske ambassade for flere oplysninger.

Rejser til Canada (eTA)

En elektronisk rejsegodkendelse (Electronic Travel Authorization (eTA)) er et indrejsekrav til personer fra visafritagne lande, der rejser til Canada med fly. En eTA er elektronisk tilknyttet passagerens pas. Den er gyldig i op til fem år, eller indtil passet udløber, afhængigt af hvad der kommer først.  Hvis du får et nyt pas, skal du have en ny eTA.

Med en gyldig eTA kan du rejse til Canada, så ofte du ønsker, på korte ophold (normalt i op til seks måneder ad gangen). Du behøver ikke en eTA for indenrigsrejser i Canada.

En eTA garanterer dig ikke indrejse i Canada. Når du ankommer, vil en grænsebetjent bede om at se dit pas og andre dokumenter – for eksempel en amerikansk arbejdstilladelse. Du skal overbevise betjenten om, at du er berettiget til indrejse i Canada.

Denne webside kræver, at browsercookies er aktiveret!

Du bruger i øjeblikket den tilgængelige version på en desktopenhed.

Du bruger i øjeblikket desktopversionen på en mobil enhed.