{{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceText' | translate}} {{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceButton' | translate}}

Tietosuojakäytäntö


Kunnioitamme ja suojaamme matkustajien henkilötietoja ja yksityisyyttä.

Vastuullisena yrityksenä Norwegian Air Shuttle ASA (”Norwegian”) ymmärtää, että matkustajien henkilötietoja tulee käsitellä turvallisella tavalla tietosuojalakien mukaisesti.

Yrityksen osoite on mainittu tämän asiakirjan lopussa. Nämä henkilökohtaista turvallisuutta koskevat ohjeet koskevat verkkosivustoa norwegian.com sekä Norwegianin muita jakelukanavia.

Henkilötietojen keräys ja käyttö

Keräämme vain sellaisia matkustajien antamia henkilötietoja, joita tarvitsemme sopimuksellisten velvollisuuksiemme täyttämiseen oikeudellisten vaatimusten mukaisesti. Voimme käyttää näitä tietoja kaupallisiin tarkoituksiin.

Henkilötietojasi käytetään muihin tarkoituksiin tai luovutetaan kolmansille osapuolille ainoastaan siinä tapauksessa, että olet antanut siihen luvan tai jos se on tarpeen velvollisuuksiemme täyttämiseksi sinua kohtaan. Voimme esimerkiksi tehdä sopimuksen palveluntarjoajan kanssa teknisten, hallinnollisten, markkinointiin liittyvien tai muiden palveluiden suorittamisesta puolestamme ja jakaa tiedot kyseisen palveluntarjoajan kanssa.

Voimme luovuttaa tietoja Norwegianin edustajille, tytäryhtiöille tai asiamiehille sekä Norjassa että muissa maissa. Henkilötietoja voidaan luovuttaa, kun laki sitä vaati tai kun niin on tehtävä Norwegianin, sen työntekijöiden, asiakkaiden tai suuren yleisön oikeuksien tai turvallisuuden suojaamiseksi. Tällaisissa tapauksissa kolmannella osapuolella on pääsy ainoastaan siihen tietoon, mitä kyseinen osapuoli tarvitsee. Tietoja voidaan luovuttaa myös palveluiden tai omaisuuserien hankinnan, siirron tai myynnin yhteydessä (esimerkiksi siinä tapauksessa, että toinen osapuoli hankkii itselleen käytännössä kaiken omaisuutemme, asiakastiedot voivat olla yksi siirrettävistä omaisuuseristä).

Norwegian kerää erityistietoa käyttäjien käyttämistä laitteista ja ohjelmistoista. Näitä tietoja käytetään toiminnallisiin tarkoituksiin, palvelumme laadun ylläpitämiseksi ja yleisten tilastotietojen laatimiseksi norwegian.com-sivuston käytöstä.

Norwegian kerää tietoja myös norwegian.com-sivustolla avatuista sivuista. Sivuvierailutiedot tunnistetaan ainoastaan yksilöllisen tunnusnumeron kautta, eikä niitä yhdistetä muihin henkilötietoihin ilman lupaa.

Oma profiili

Jos rekisteröit vapaaehtoisesti henkilökohtaisen profiilin norwegian.com-sivustolla ja tilaat uutiskirjeen, voit nähdä ja poistaa omaan profiiliisi tallennetut henkilötiedot sekä muokata niitä. Ennen profiilitietojen näkemistä sinua pyydetään syöttämään käyttäjätunnus ja salasana. Jos lähetät meille sähköpostia, tilaat uutiskirjeemme tai pyydät tietoa, säilytämme sähköpostiosoitteesi ja käytämme sitä kyselyysi vastaamiseen. Voimme myös käyttää sähköpostiosoitettasi lähettääksemme sinulle tietoa tulevista tapahtumista ja pakettitarjouksista sekä muuta Norwegianiin liittyvää tietoa.

Tietojen tarkastusoikeus

Sinulla on oikeus nähdä, mitä henkilötietoja olemme sinusta tallentaneet. Voit pyytää näiden tietojen näkemistä ottamalla meihin yhteyttä alla kuvatulla tavalla. Voit nähdä omaan profiiliisi tallennetut henkilötiedot yllä mainitulla tavalla.

Poistaminen

Sinulla on oikeus pyytää Norwegianilta henkilötietojesi poistoa, kun Norwegianin ei enää ole tarpeen säilyttää niitä, paitsi jos Norwegian on oikeudellisesti velvoitettu tietojen säilyttämiseen. Norwegian poistaa myös omasta aloitteestaan kaikki tarpeettomiksi käyneet henkilötiedot.
Henkilötietojen poistoa voi pyytää ottamalla meihin yhteyttä alla kuvatulla tavalla.

Henkilötietojen turvallisuus

Norwegian käyttää useita turvatekniikoita henkilötietojen suojaamiseksi luvattomalta tarkastelulta, käytöltä ja siirrolta. Tallennamme antamasi henkilötiedot palvelimille, joissa on rajoitetut käyttöoikeudet ja jotka sijaitsevat paikoissa, joiden turvallisuutta valvotaan. Kun siirrämme arkaluonteisia tietoja (kuten luottokorttien numeroita) verkossa, suojaamme tiedot SSL-protokollan (Secure Socket Layer) kaltaisilla salaustekniikoilla.  

Sen varmistamiseksi, että muut osapuolet eivät pääse käsiksi henkilötietoihin, kenen tahansa, joka esittää Norwegianille kysymyksiä varatuista matkoista tai pyytää muuta samankaltaista tietoa, on ilmoitettava viitenumero sekä sen luottokortin tiedot, jolla varaus tehtiin.

Evästeiden käyttö

Sivustossamme norwegian.com käytetään evästeitä. Eväste on pieni sivustomme lähettämä tiedosto, joka tallennetaan tietokoneeseesi.

Evästeiden tyyppejä

Sivustossamme käytetään neljäntyyppisiä evästeitä.

Ehdottomasti välttämättömät evästeet

Sivuston toimiminen oikein edellyttää näitä evästeitä. Ilman näitä evästeitä emme voi taata, että voit siirtyä sivustossa, etsiä ja varata lentoja sekä muita palveluita, kirjautua profiiliisi tai tehdä muutoksia varauksiisi.

Toiminnalliset evästeet

Näiden evästeiden avulla muistetaan sivustossamme tekemäsi valinnat, joten käyttäminen sujuu helpommin.

Suorituskykyyn liittyvät evästeet

Näiden evästeiden avulla saamme selville, kuinka sivustoamme käytetään. Näitä tietoja käytetään sivuston kehittämiseen, jotta pystymme tarjoamaan parhaita mahdollisia elämyksiä. Näitä evästeitä ei ole yhdistetty henkilötietoihisi.

Kohdentamiseen tai mainostamiseen tarkoitetut evästeet

Näiden evästeiden ansiosta käyttäjälle voidaan näyttää mainoksia, jotka liittyvät häneen ja muihin hänen mahdollisesti käyttämiinsä sivustoihin. Kolmantena osapuolena toimivat mainontaverkostot ovat ladanneet ne sivustoomme toimeksiannostamme ja luvallamme.

Evästeiden käyttämisen hyväksyminen

Käymällä osoitteessa norwegian.com hyväksyt evästeiden käyttämisen.

Evästeiden hallinta ja estäminen

Voit hallita evästeitä tai estää niiden käyttämisen estää niiden käyttämisen selaimessa. Lisätietoja on selaimesi ohjeessa ja osoitteessa aboutcookies.org. Jos toimit näin, emme voi taata, että sivustomme toimii oikein emmekä ole vastuussa mahdollisista virheistä.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviraston (TSA) turvallista lentämistä koskeva käytäntö

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto (TSA) vaatii matkustajia ilmoittamaan koko nimen, syntymäajan ja sukupuolen. Tietoja käytetään valvontalistoja koskevaa käytäntöä varten seuraavien lakien mukaisesti: 49 U.S.C. section 114, the Intelligence Reform and Terrorism Prevention Act of 2004 and 49 C.F.R. parts 1540 and 1560. Käytäntöä sovelletaan kaikkeen kaupalliseen lentomatkustamiseen Yhdysvalloissa, Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista, mikäli varaus on tehty 15. elokuuta 2009 tai sen jälkeen.  Myös Redress-numero pitää antaa tarvittaessa.

Jos varaat kaupallisen lentomatkan Yhdysvalloissa, Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista, pyydämme tätä tietoa sinulta ja toimitamme tiedon TSA:lle lain vaatimalla tavalla.  Jos koko nimeä, syntymäaikaa ja sukupuolta ei anneta, matkustajan matka tai pääsy koneen portille voidaan evätä. TSA voi jakaa antamiasi tietoja lain, tiedusteluviranomaisten tai muiden niin vaatiessa tiedoksiantokäytäntönsä puitteissa.  Katso lisätietoja TSA:n verkkosivuilta www.tsa.gov., jos haluat lisätietoja TSA:n yksityisyydensuojakäytännöistä tai tiedoksiantokäytännöstä.

Ota yhteys

Jos haluat ottaa meihin yhteyttä saadaksesi selville, mitä henkilötietoja olemme tallentaneet sinusta, tiedoissa olevien virheiden korjaamiseksi tai tietojen poistamiseksi, voit lähettää meille sähköpostia tai kirjeen alla olevaan osoitteeseen yhdessä henkilökortin kopion kanssa (ajokortti/passi):

Norwegian Air Shuttle ASA
Postbox 115
NO-1330 Fornebu
Voimaantulopäivä ja muutokset

Tämä käytäntö on tullut voimaan 8. marraskuuta 2012 ja syrjäyttää kaikki aiemmat käytännöt.  Julkaisemme viimeisimmän käytännön verkkosivustollamme. Jos teemme huomattavia muutoksia, julkaisemme muutetun käytännön uudella voimaantulopäivällä.

Tämä sivusto vaatii, että verkkoselaimen evästeet ovat käytössä!

{{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceText' | translate}}

{{'FrontPageDesktopVersionOnMobileDeviceText' | translate}}

Sivustossamme käytetään evästeitä, jotta sen käyttäminen on mahdollisimman mukavaa. Lisätietoja evästekäytännöstämme. Käymällä osoitteessa norwegian.com hyväksyt evästeiden käyttämisen.