Retningslinjer for personvern

Innledning
Norwegian Air Shuttle ASA (”Norwegian”) som behandlingsansvarlig legger stor vekt på at håndtering av dine personopplysninger skjer på en trygg og sikker måte i samsvar med personopplysningsloven. Adressen til selskapet finner du nederst i dette dokumentet.

Disse retningslinjene for personvern gjelder for nettstedet Norwegian.no og Norwegians andre distribusjonskanaler.

Innsamling og bruk av personopplysninger
Vi innhenter bare personopplysninger som du oppgir til oss og som er nødvendig for å gjennomføre våre avtaleforpliktelser overfor deg i overensstemmelse med lovpålagte krav.

Dine personopplysninger vil bare bli brukt til andre formål, eller bli utlevert til andre når du samtykker til dette eller når det er nødvendig for at vi skal kunne gjennomføre våre forpliktelser overfor deg.

Ved behov kan det være nødvendig å overføre opplysningene til Norwegians representasjonskontorer, tilknyttede selskaper eller agenter i Norge eller i utlandet.

Dine personopplysninger kan også bli utlevert til andre i lovbestemte tilfeller og når det er nødvendig for å beskytte og forsvare Norwegian som selskap, dets rettigheter, ansatte, kunder eller publikum generelt. I slike tilfeller vil utenforstående bare få tilgang til akkurat den informasjonen som de har behov for.

Norwegian samler inn enkelte opplysninger om maskinvaren og programvaren din. Denne informasjonen brukes til å drive tjenesten, opprettholde kvaliteten på tjenesten og gi generell statistikk for bruken av Norwegian.no.

Norwegian samler også inn informasjon om hvilke sider kundene besøker på Norwegian.no. Disse dataene om sidebesøk identifiseres bare ved et unikt ID-nummer, og kobles ikke til personlige opplysninger med mindre samtykke foreligger.

Registervask
Vi sørger for å kvalitetssikre våre kundeopplysninger gjennom registervask hos Bring Dialog Norge.

”Din profil”
Hvis du frivillig velger å registrere en profil om deg selv på Norwegian.no og abonnerer på et nyhetsbrev, vil du selv kunne se, redigere og slette de personlige opplysningene som er lagret i ”din profil”. Du blir bedt om å angi brukernavn og passord før du får tilgang til disse opplysningene.

Innsyn
Du har rett til å kreve innsyn i hvilke personopplysninger som er lagret hos oss. En slik begjæring om innsyn kan fremsettes ved å kontakte oss som beskrevet nedenfor.  De personopplysninger som er lagret i ”din profil” får du tilgang til ved å logge deg inn som beskrevet ovenfor.

Sletting
Du har rett til å kreve at Norwegian sletter dine personopplysninger når opplysningene ikke lenger er nødvendig å oppbevare for Norwegian, med mindre det er lovpålagt for Norwegian å oppbevare opplysningene. Norwegian vil også på eget initiativ slette personopplysningene når de ikke lenger er nødvendig å oppbevare.

Et krav om sletting av personopplysningene kan fremsettes ved å kontakte oss som beskrevet nedenfor.

Sikkerhet for personlige opplysninger
Norwegian bruker flere sikkerhetsteknologier for å beskytte de personlige opplysningene mot uautorisert tilgang, bruk eller videreformidling. Vi lagrer for eksempel de personlige opplysningene du oppgir på servere med begrenset tilgang som står i overvåkede lokaler. Når vi overfører sensitiv informasjon (som kredittkortnummer) over Internett, beskytter vi den ved hjelp av kryptering, blant annet SSL-protokollen (Secure Socket Layer).

For å forsikre oss om at ikke uvedkommende får tilgang til dine personopplysninger, må alle som kontakter Norwegian med forespørsler om bestilte reiser eller lignende oppgi referansekode og kredittkort som reisen er betalt med.

Bruk av cookies (informasjonskapsler)
Bruk av cookies hjelper oss å samle besøksstatistikk fra nettsidene våre.

Vi samler også inn brukerdata fra e-postkommunikasjon.

Dataene blir aldri tilknyttet personlige opplysninger.

Web Beacons, også kjent som "clear gif"-teknologi, eller action tags, kan brukes til å levere cookies på våre nettsider. Denne teknologien forteller oss hvor mange besøkende som klikket på nøkkelelementer (slik som koblinger eller grafikk) på Norwegians nettside. Vi bruker ikke denne teknologien til å få tilgang til personlig identifiserbar informasjon. Det er et verktøy vi bruker for å samle aggregert statistikk om bruk av nettstedet. Vi kan dele samlet statistikk med partnerselskaper, men vi tillater ikke at tredjepart plasserer Web Beacons på våre nettsider.

Hvis du velger å ikke la nettleseren godta informasjonskapsler fra Norwegians nettsider, vil du kunne se teksten på skjermen, men du vil ikke oppleve besøket som personlig, og du vil heller ikke være i stand til å abonnere på tjenestetilbudene nettstedet tilbyr.

Kontakt
Dersom du ønsker å kontakte oss for å vite hvilke personopplysninger som er lagret hos oss, eller for å rette opp feil eller å be om at opplysningene slettes, kan du kontakte oss via e-post eller sende et brev til adressen nedenfor med kopi av gyldig legitimasjon (førerkort og / eller pass):

Norwegian Air Shuttle ASA
Postboks 115
1330 Fornebu

Gyldig fra - og endringsinformasjon
Disse retningslinjene for personvern er gyldige fra og med 8. november 2012 og erstatter alle tidligere retningslinjer for personvern. Vi publiserer alltid de siste og gjeldende retningslinjer på våre websider.  Hvis vi gjør endringer publiserer vi en revidert utgave med ny gyldighetsdato.

Server:NAS-PORTALB11  EPiServer LanguageBranch:no