Overdimensjonert bagasje

Sportsutstyr og musikkinstrumenter fraktes i henhold til spesielle betingelser.

NB! Alle som reiser med overdimensjonert bagasje må være ferdig innsjekket en time før flyavgang.

Bagasje/esker kan kun inneholde det relevante sportsutstyret/musikkinstrument. Tillegg for overvekt vil tilkomme for bagasje over maks vekt.

 
 
 
Sportsutstyr
 

Gjenstand

Betingelser

Golf-, ski- og snowboardutstyr
Maks 20 kg
Bagasje/esker kan kun inneholde det relevante sportsutstyret.

Fiskestang
Maks 20 kg

Fiskestang må pakkes i rør/hard emballasje.

Surfebrett, kite-, windsurfing utstyr
Maks 25 kg

Bagasje/esker kan kun inneholde det relevante sportsutstyret.

Dykkerutstyr
Maks 25 kg

Et sett med dykkerutstyr er definert som en dykkerflaske/tank (tom), en regulator, seler til dykkerflaskene, et manometer, en maske, to svømmeføtter, en snorkel, en kniv, en harpun og en livvest.

Sykkel
Maks 25 kg 

 
Begrenset antall pr.avgang.

Vi anbefaler at alle sykler pakkes i beskyttende emballasje egnet for transport av sykkel. På enkelte flyplasser, blant annet London Gatwick (LGW) og Bangkok (BKK), krever sikkerhetskontrollen at alle sykler er pakket i hard emballasje (les koffert eller eske), det er ikke tilstrekkelig med pose/myk emballasje. Sykler som ikke er pakket hard emballasje vil bli avvist. Norwegian har ikke hard emballasje tilgjengelig på flyplassen.
For sykler som ikke transporteres i hard sykkelkoffert, må styret snus, pedalene skal tas av, andre utstående deler må fjernes eller dekkes til, og dekkene må tømmes for luft.

NB: Du må bestille plass til din sykkel senest 25 timer før planlagt avgang. Vi anbefaler deg å bestille billetten og sykkelen i samme omgang for å sikre ledig plass for sykkelen.

Våpen og ammunisjon
Maks 20 kg

Norwegian frakter våpen til sportsbruk (jakt, konkurranser etc.), men stiller som krav at sluttstykket (eller forskjeftet for hagler) transporteres atskilt fra våpenet. Våpen må pakkes i hard emballasje. Inntil fem kilo ammunisjon kan sendes så fremt den er sikkert og fast pakket (ikke bevegelig innhold) i original lukket emballasje.

Våpen kan kun medbringes som innsjekket bagasje. Passasjerer som skal sjekke inn våpen må benytte manuell innsjekk. Det skal gjøres oppmerksom på at det sendes våpen eller ammunisjon under innsjekkingen.
 
Tilbake til topp
 
 
Musikkinstrumenter
 

Gjenstand

Betingelser

Musikkinstrumenter i kabin

Små musikkinstrumenter som er mindre enn 55cm x 40cm x 23 cm og innen gjeldende vektgrenser kan tas med som eneste håndbagasje.

Dersom du ønsker å medbringe et musikkinstrument innenfor dimensjonene 140x46x30cm i kabinen, må billetten for deg og musikkinstrumentet bestilles samtidig via vårt kontaktsenter. Ekstra sete for instrumentet vil bli belastet til tilgjengelig pris. Vi anbefaler at du bestiller billett og ekstra sete senest 48 timer før avgang, slik at vi kan søke om plass til musikkinstrumentet før billetten belastes.

Medium musikkinstrumenter
Maks 20 kg

Musikkinstrumenter som er mindre enn 90cm x 75cm x 55cm kan medbringes som vanlig innsjekket bagasje.

Store musikkinstrumenter
Maks 20 kg

Musikkinstrumenter som er større enn 90cm x 75cm x 55cm må bestilles på flyplassen. Tillegg for musikkinstrumenter vil tilkomme.

Kontrabass: Norwegian aksepterer kun 2 kontrabasser per flyvning. Skal du reise med en kontrabass, anbefaler vi at bestillingen gjøres via vårt kontaktsenter senest 48 timer før avgang, slik at vi kan søke om plass til kontrabassen før billetten belastes.

NB: Maksgrensen på 32 kilo gjelder ikke for musikkinstrument i denne kategorien. Priser for overvekt vil fortsatt gjelde for musikkinstrumenter over 20 kilo.
 
 
 
Bestille innsjekket bagasje
 

Overdimensjonert bagasje (avhengig av gjenstanden) kan bestilles samtidig som billetten bestilles via vår hjemmeside, eller via vårt kontaktsenter. Dersom du ønsker å legge til overdimensjonert bagasje etter fullført bestilling, kan du logge inn på «Mine reservasjoner» og følge instruksene, eller du kan ringe vårt kontaktsenter.

Tillegg for overdimensjonert bagasje betales i samme omgang som det bestilles. Reisekvittering med bekreftelse på betalt bagasje må medbringes ved avreise. Tillegg for overdimensjonert bagasje vil koste mer dersom det bestilles på flyplassen. Det gis ikke refusjon av betalt bagasje.

NB! Bestilling av overdimensjonert bagasje kan ikke gjøres via e-post.

 
 
 
Mål og vekt
 

Vi kan ikke akseptere enkeltbagasje som veier over 32 kilo eller mindre enn 2 kilo. Vi tillater en maks totalvekt på 64 kg pr. passasjer. Vektbegrensningen oppad gjelder ikke elektriske rullestoler, noen musikkinstrumenter og levende dyr i lasterom.

Vi aksepterer enkeltgjenstander opp til: lengde 250cm, høyde 79cm, bredde 112cm. Den totale omkretsen (L+H+B) kan ikke overstige 300cm. Disse begrensningene gjelder ikke for kontrabass.

NB! For flyvninger som opereres av Danish Air Transport, aksepterer vi enkeltgjenstander opp til: lengde 190cm, høyde 143cm, bredde 70cm. Den totale omkretsen (L+H+B) kan ikke overstige 300cm.

 
 
 
Pakking av overdimensjonert bagasje
 

Vi anbefaler at all bagasje merkes med den reisendes navn og telefonnummer.

All overdimensjonert bagasje må være pakket på en slik måte at den tåler normal bagasjehåndtering. Det vil si at de skal tåle belastningen av å komme i kontakt med annen bagasje i bagasjeanlegget samt ved inn og utlasting av flyet. Vi anbefaler at all spesialbagasje pakkes i hard emballasje for å unngå skade. Les mer om bagasjebeskyttelse.